mandag 13. juni 2011

Esther Helén Slagsvold i Kunstbanken

memento cor
smykkeutstilling i Kunstbanken på Hamar med
Esther Helén Slagsvold
åpner 18. juni kl. 14.00 varer t.o.m. 28. aug. 2011
medutstiller i samme tidsrom er Håkon Bleken  
                                                             Info. om utstillingene: http://www.kunstbanken.no/?Utstillinger:Kommende_utstillinger

 De mindre arbeidene (brosjer/ørepynt) er laget i sølv og stålduk
  stol/sitteobjekt er laget av stål/bronseduk

lysobjekt er laget av stål/bronseduk, aluminiumstråd,  kobberstrikk og aluminium med vulkanisert  gummi samt over  15 000 tegnestifter!


Det er nå 10 år siden Esther Helén Slagsvold laget gifteringene til kronprinsparet, og i år er det 25 år siden hun ble antatt på sin første juryerte kunstutstilling.

Slagsvold (f. 1961) utdannet seg til gullsmed i Oslo og Tyskland, før hun i 1983 begynte sine studier ved Institutt for Metall, Statens kunst- og håndverksskole i Oslo og avla diplomeksamen i temaet kroppssmykker, 1987. Hun har kompetanse som høyskolelektor etter videre studier i pedagogikk ved Høgskolen i Hedmark. Slagsvold har gjennom de siste 25 år drevet en utstrakt kunstnerisk virksomhet gjennom deltagelse i kunstutstillinger, vært freelance designer for bl.a. David-Andersen AS, utført utsmykkingsoppdrag, vært utsmykkingskonsulent for offentlige bygg, gjennomført flere kunstprosjekter for skoleelever i samarbeid med Den Kulturelle skolesekken, initiert og arrangert  internasjonale kunstsymposier, vært kurator for kunstutstillinger og utført mange bestillinger i eget atelier. Hun har deltatt på over 70 kollektivutstillinger, avholdt 8 separatutstillinger og mottatt 11 designpriser. Hun er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd.
I Slagsvold sin separatutstilling – memento cor – er det rykende ferske arbeider som presenteres. Det er smykker i ulike format - vel egnet for utsmykking av personer så vel som av rom. De mindre arbeidene (brosjer/ørepynt) er laget i sølv og stålduk, mens de  større arbeidene (lysobjekt og stol/sitteobjekt) er laget av stål/bronseduk, aluminiumstråd,  kobberstrikk og aluminium med vulkanisert  gummi samt over  15 000 tegnestifter!  
Esther Helén Slagsvold har alltid vært søkende etter å finne nye utrykksformer for sine smykker.  Hun har ofte benyttet seg av industrielle materialer som til vanlig ikke forbindes med smykker, og kombi-nert dette med edle materialer. Hun betrakter sine arbeider som middel for visuell og identitets-skapende kommunikasjon enten det er til mennesker i det personlige rom, eller det dreier seg om å skape særpreg til et offentlig sted.

Velkommen til utstillingen!                   
Alle bilder: fotograf Gunnar KlingwallEsther Helén Slagsvold                               KUNSTBANKEN Hedmark Kunstsenter

Nordveien 6                                                                    http://www.kunstbanken.no/
2312 Ottestad                                                                 Parkgata 21    
Mob: 917 34360                                                             2302 Hamar
E-post: esther.s@online.no                                            Tlf. 62 54 22 60

2 kommentarer:

  1. Dette ser veldig spennende ut!
    Så fantastiske bilder du har, jeg gleder meg til å se utstillingen på søndag.
    Lykke til:) Ingun

    SvarSlett
  2. Dette ser svært spennende ut!! Jeg kommer nok i august :)

    SvarSlett