mandag 28. november 2011

Puter i KUNSTBANKEN
Utstilling i KUNSTBANKEN Hedmark Kunstsenter

Eli Kongssund Puter - Cushions


Utstillingen Puter - Cushions er å finne på Kunstbanken
i Velvet 19. november - 8.januar 2012.

Jeg har jobbet mot denne utstillingen i to år og det har vært en lang prosess.
Det er første gang jeg har jobbet med kunsthåndverk som bruksgjenstand, selv om de egentlig fremstår som kunstobjekter.

Putene er montert hengende på pleksiglassplater, slik at de får et svevende utrykk. Det synes jeg fungerte bra!
Min mann Ådne - har et godt blikk og er praktisk anlagt og hjalp meg med monteringen. Det var en god støtte å ha! Vi har aldri montert på denne måten før, så det var veldig spennende å se om vi fikk det til.

Hvorfor ble det puter?

Jeg tenkte at puter er et bra symbol på det hjemmekjære og trygge. Puter har vi sofaen, i stolen,i senga.Den er god og myk og formidler nærhet. Motivene i putene er korte tekster med dekor, som refererer til egne opplevelser. Ved å bruke pute som gjenstand, underbygger jeg den nærheten og tilstedeværelsen jeg ønsker å formidle. I puta "Den gamle veien er borte, men nå er den full av bringebær" referer nettopp til en spesefikk opplevelse.
Det er viktig for meg å sette av tid til å bare være. Det er i disse stundene at jeg får slike gode erkjennelser. Putene jeg viser i Kunstbanken er resultater av slike erkjennelser.

Teknikk

Det har vært veldig befriende å bruke tradisjonelle håndarbeidsteknikker og sette dem sammen på mine måter. Jeg elsker å lage prøvelapper og prøve ut teknikker , sette sammen farger og se på materialenes muligheter.Jeg føler at dette er veldig meg, fordi jeg har alltid har likt å drive med håndarbeid og se hvilke muligheter som finnes. Det er noe veldig grunnleggende i dette. Putene har ulike teknikker og uttrykk og jeg har forsøkt å velge teknikk som passer til teksten og dekoren.

Ulike håndarbeidsteknikker er et utrolig skattkammer å ta av og jeg gleder meg til å fortsette å jobbe på denne måten!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar