torsdag 2. juni 2016

Morten Haugmo har utstilling på Svalbard


Galleri Svalbard

Galleri Svalbard_NY

                                                                                                 

Utstillingsåpning tirsdag 17. mai kl. 16
Kjære vene
Morten Haugmo - smykkekunst/objekter
Haugmo Transluserende smil-web.jpg

Velkommen!
http://www.lokalstyre.no/utstilling-naavaerende.253839.no.html

Utstillingsåpning 17. mai kl. 16
WEB-Føler - Nerve.jpg

Morten Haugmo er utdannet gullsmed og kunsthåndverker. Dette er den andre utstillingen i Galleri Svalbard etter Haugmos arbeidsopphold på Svalbard vinteren 2012/13. Dette fremkommer i materialvalg og konsept for flere av verkene som er representert.
   Som gullsmed har Haugmo en klar fysisk tilnærming til håndverket. Denne har han tatt med seg inn i sitt kunstneriske arbeid. For håndverkeren Morten Haugmo er det essensielt å kjenne til materialet på molekylnivå gjennom hele prosessen, derfor komponerer han legeringer selv. Ulike teknikker for plastisk forming av metall anvendes for å bygge form og sammenfatte materialene.
   Kjære vene viser til skjønnheten som avdekkes gjennom håndverksprosessen. Haugmo arbeider for bevissthet i et utvidet begrep, og er opptatt av resesjon og regresjon.
   De fleste av materialene Haugmo arbeider med er relatert til tradisjonelt juvelèrarbeid. Begrepet «smykke» blir imidlertid utfordret i hans verker. Bevisst bruk av materialenes tradisjonsbundne og symbolske konnotasjoner er et sentralt poeng i Haugmos produksjon – tidvis i harmoni, andre ganger i overlagt bruk av kontrasterende virkninger for å understreke verkets konsept.
Åpning 17. mai kl. 16. Musikalsk innslag ved Vilde Markussen
Velkommen!

NB: Dette er en kopi fra siden, fra linken over!


1 kommentar:

  1. Flott! Spennende smykkekunst! :)
    Hilsen Esther

    SvarSlett