lørdag 28. november 2015

Freds- juletre i Hamar Rådhus
Et fantastisk og spesielt Juletre ble det i år i Hamar Rådhus!
 

Esther Helén Slagsvold og elever fra Greveløkka skole har laget alt dette!


ALT dette som står under er kopi fra denne siden til Hamar Kommune, jeg vet ikke hvem som har skrevet det .


Freds-juletre i rådhuset

 

Esther Helén Slagsvold og elever fra Greveløkka skole sørger for at juletreet i Hamar rådhus blir helt spesielt.

Esther Slagsvold og elever fra Greveløkka skole sørger for at juletreet i Hamar rådhus blir helt spesielt.Hamar kommune har i flere år utfordret ulike, lokale kunstnere til å pynte juletreet i rådhuset på sitt vis. Rekken over kreative ”påfunn” begynner å bli lang, men fortsatt er det mulig å pynte juletrær som både gleder og overrasker.

Mange på laget
Esther Helén Slagsvold går derfor inn i en god rekke med kreative juletre-pyntere. Og med seg på laget, har hun fått med seg elevene fra 1. til 7. trinn ved Greveløkka skole.
Esther Helén Slagsvold selv har bred erfaring med alt fra gifteringer til kronprinsparet til kunstutstillinger og ulike kunstprosjekter. Hun har vært mye rundt om på skolene i distriktet i regi av Den Kulturelle skolesekken og er også faglærer i kunst og håndverk.
Freds-juletre
Om årets juletrepynt sier Esther Helén SlagsvoldFredsduer med olivenkvist.
"I 2015 markeres det at det er 70 år siden 2. verdenskrig tok slutt, og at også vi nordmenn kunne slippe gleden løs og feire freden. På samme tid får vi daglige påminnelser om at situasjonen ute i verden langt fra minner om fred – og at stadig flere opplever å leve i en utrygg verden. Det angår oss alle. Vårt håp og vår redning er at vi, ikke minst den oppvoksende slekt – engasjerer oss og ser nye muligheter til å leve sammen i fred og fordragelighet." 
Kjent symbol
Freden har gjennom året blitt markert på ulike måter, men noe fredsinspirert juletre har av naturlige årsaker ikke vært aktuelt før nå. Fredsduen er ett av våre kjente symboler for fred, og Esther Helén Slagsvold kom raskt på tanken om å engasjere elever til å lage hvite duer for å skape engasjement rundt temaet fred, og bidra til å skape et «talende juletre».   
Hver sin fugl
På Greveløkka skole har hun hatt alle elevene innom sitt kreative verksted, og fredsduer har blitt produsert på rekke og rad, 190 stk. i alt.  Hver due har fått sitt individuelle preg der de er laget av hvit tapet med ulike strukturer og hvitt, brettet papir. Noen duer har en olivenkvist i nebbet, mens de andre duene «allerede har lagt fra seg sin grønne kvist i toppen av treet i et hjerteformet reir» som lyser opp som treets stjerne. 
- Jeg vil få takke elvene ved Greveløkka skole som har klippet ut og brettet hver sin fredsdue som et symbol på nettopp dette; vi ønsker oss fred i alle verdens hjørner. Vi bryr oss om hverandre – for størst av alt er kjærligheten, sier hun.

HVITE FUGLER: Her er det elever på 5. trinn som viser fram en del av de flotte fuglene som skal skape julefred i rådhuset.

28. november
Juletreet i rådhuset skal være pyntet og klart til 28. november da også julegate og juletrær i sentrum skal tennes. Til da skal både julefugler og annen pynt relatert til freden være på plass.

- Det er bare å komme innom rådhuset og se på julefreden. Vi tror det blir veldig fint, sier elevene, som nok må ta turen bortom selv også.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar