søndag 8. juni 2014

Galleri Svae, Gjøvik7. JUNI - 22. JUNI

                       MJØSKUNST 

SKULPTUR, FOTOGRAFI, MALERI, TEKSTIL OG KERAMIKK. 
ÅPNING LØRDAG 7. JUNI KL. 14.00


ÅPNINGSTIDER
Torsdag - fredag 12.00 - 17.00Lørdag - søndag 12.00 - 15.00


GALLERI SVAE
Mustad/Støperiet, Niels Ødegaardsgate 4, 2815 Gjøvik


Se Programmet HER
Ta deg en tur til Gjøvik og se:
En utstilling som flere av oss fra NKØ er med på utstillingen sammen med billedkunstnerne fra regionen.


Nytt hos Galleri Svae
Også kunsthåndverkere vil være representert ved årets Mjøskunst-utstilling, som åpner lørdag.
Via Kari Oline Øverseth har gallerist Hilde Svae i år invitert også kunsthåndverkere i Hedmark og Oppland til å delta på utstillingen, og flere har takket ja. På sikt kan det bli et nærmere samarbeid mellom galleriet og kunsthåndverkerne, eventuelt med et eget rom hvor de kan presentere sine arbeider på en ny arena.


28 kunstnere bosatt i Hedmark eller Oppland, eller rundt Mjøsa, om man vil, er påmeldt til utstillingen, med stort sett et par arbeider på hver. En del har vært med på tidligere Mjøskunstutstillinger, eller stilt ut i galleriet på annen måte, men noen deltakere er helt nye. De fleste teknikker er representert, fra olje og akryl til akvarell, epoksy, tegning, litografi, tekstil og foto.
Mange av utstillerne har lokal tilknytning. Angelina Engelsen og Beate Juell stiller ut skulptur, Anna Østberg har tekstil, Kari Oline Øverseth og Karianne Karlsen keramikk, Siri Bjerke grafikk, Annette Hveem Narum maleri, El Wenche Winlove akvarell og maleri, Hilde Grønstad Sunde maleri og grafikk og Helle Kaarem maleri. Arne Rostad jr., bosatt i USA, men med røtter i Mustadroa, stiller ut malerier fra Mustad gård. Ingela Adamson Mjøen, med famiiær tilknytning til Gjøvik gård, kommer med tegninger. Inger Karthum, tidligere Hadeland, stiller med grafikk.
Øvrige utstillere er Tone Hagen, akryl og epoksy på metallplater, Jannecke Lønne Christiansen og Jørn Hagen foto, Randi Lilieqvist tekstil, Åse Frøyshov grafikk, Marianne Mannsåker, Bjørn Terje Nygaard, Roar Kjærnstad, Jan Egge, Dag Skedsmo, Liv C. Fjellsol og Stig Andersen, maleri, Anne-Britt Soma Reienes, keramikk, og Ingun Kleppan og Ester Helen Sagvold, smykker.
Hilde Svae regner med at flere av utstillerne kommer til åpningen lørdag. Utstillingen står til og med 22. juni. Da tar galleriet sommerferie og åpner igjen i august. .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar